Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.03.10. 10:00 Spenot

Spenóttal töltött sült karaj

Hozzávalók:
1 rövidkaraj
2 fej fokhagyma
20 dkg spenótlevél
bacon szalonna
húslé
olaj
zsályalevél
szemes bors

 

 


Elkészítés:

  1. A karajt vágjuk fel lehetőleg nagy téglalap alakúra.
  2. A fokhagymákat reszeljük le és a felével kenjük be a karaj belső és sózzuk.
  3. A spenótotleveleket kevés olajon fonnyasszuk meg, majd töltsük meg vele a húst.
  4. Göngyöljük fel a karajt, körbetekerhetjük cérnával, hogy ne essen szét a hús.
  5. A külsejét szintén kenjük be a maradék reszelt fokhagymával, majd borítsuk be vastagabb bacon szalonna csíkokkal.
  6. Tegyük a húst egy tepsibe, ami alá öntsünk kevés olajat és húslét. Később a húslével locsolgathatjuk a tetejét, illetve alá is önthetünk még a sütés során.
  7. A hús alatti lébe dobjunk pár zsályalevelet és szemes borst.
  8. Fóliával fedjük le a karajt és süssük egy órán át. Majd szedjük le a takarást róla és sűrűn locsolgatva még süssük egy bő fél órát.
  9. Szeletelés előtt hagyjuk egy kissé kihűlni a húst.

2 komment

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr20953666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.03.12. 00:11:49

Kedves Posztíró!

Ez biza ínycsiklandozó! Utoljára Bogyó néninél ettem ilyen finomat, meg is nyaltam utána mind a 10 digitusom!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton

Spenot 2009.03.12. 08:45:25

Kedves Gyula,
Mindig öröm, ha egy férfi látogat egy receptoldalt, különösen, ha még áradozik is egy-egy receptről!
Köszönettel:
spenót
süti beállítások módosítása