Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.10. 10:00 Spenot

Spenóttal töltött sült karaj

Hozzávalók:
1 rövidkaraj
2 fej fokhagyma
20 dkg spenótlevél
bacon szalonna
húslé
olaj
zsályalevél
szemes bors

 

 


Elkészítés:

  1. A karajt vágjuk fel lehetőleg nagy téglalap alakúra.
  2. A fokhagymákat reszeljük le és a felével kenjük be a karaj belső és sózzuk.
  3. A spenótotleveleket kevés olajon fonnyasszuk meg, majd töltsük meg vele a húst.
  4. Göngyöljük fel a karajt, körbetekerhetjük cérnával, hogy ne essen szét a hús.
  5. A külsejét szintén kenjük be a maradék reszelt fokhagymával, majd borítsuk be vastagabb bacon szalonna csíkokkal.
  6. Tegyük a húst egy tepsibe, ami alá öntsünk kevés olajat és húslét. Később a húslével locsolgathatjuk a tetejét, illetve alá is önthetünk még a sütés során.
  7. A hús alatti lébe dobjunk pár zsályalevelet és szemes borst.
  8. Fóliával fedjük le a karajt és süssük egy órán át. Majd szedjük le a takarást róla és sűrűn locsolgatva még süssük egy bő fél órát.
  9. Szeletelés előtt hagyjuk egy kissé kihűlni a húst.

2 komment

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr12953666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.03.12. 00:11:49

Kedves Posztíró!

Ez biza ínycsiklandozó! Utoljára Bogyó néninél ettem ilyen finomat, meg is nyaltam utána mind a 10 digitusom!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton

Spenot 2009.03.12. 08:45:25

Kedves Gyula,
Mindig öröm, ha egy férfi látogat egy receptoldalt, különösen, ha még áradozik is egy-egy receptről!
Köszönettel:
spenót
süti beállítások módosítása