Hozzávalók: (1 agadhoz)
3 palacsinta tészta
15 dkg fagyasztott spenót
15 dkg kacsamáj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone sajt
só, bors
olíva olaj
Elkészítés:
- A fagyasztott spenótot dolgozzuk össze a mascarponéval, a zúzott fokhagymával, majd fűszerezzük sóval, borssal.
- Ezekután töltsük meg a palacsintatésztákat a spenótos töltelékkel és tegyük egy tűzálló edénybe őket.
- Kis lángon melegtsük össze a palacsintát és a tölteléket.
- Ezalatt a kacsamájat süssük meg grillrácson folyamatos olíva olajjal történő kenegetés mellett.
- A kacsamájat addig grillezzük, amíg megfelelően puha nem lesz.
- Legvégül nagyon enyhén sózzuk és borsozzuk.
- Ha a palacsinta kellően felhevült, tegyük ki egy tálra és a tetejére tálalhatjuk a grillezett kacsamájat.
Tipp: Ha a készre grillezett kacsamájat még egy pár percre olíva olajon megsütjük (ne túl sokáig, mert keserű lesz a máj), akkor a zsírját a palacsinta alá önthetjük, így egy kissé szaftosabbra készíthetjük az ételt.
Utolsó kommentek