Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.08. 10:00 Spenot

Zöld lasagne mozarellával

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás

10 dkg mirelit spenót
5 dkg spenótlevél
30 dkg mozarella
5 db paradicsom
olíva olaj
oregánó
 
Elkészítés:

  1. A lasagne tésztához gyúrjuk össze a lisztet a tojással, és a felengedett mirelit spenóttal.
  2. zzuk meg a tésztát és dolgozzuk össze alaposan.
  3. Tésztanyújtóval, annak hiányában sodrófával nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd vágjuk téglalap alakúra.
  4. Kevés száradás után tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük készre.
  5. Eközben kevés vízben főzzük ki a spenótleveleket.
  6. Végül tányérra rétegezhetjük a zöld tésztánkat, a spenótleveleket és a karikára vágott mozarella darabkáinkat. Minden réteget sózzunk és szórjuk meg kevés oregánóval.
  7. Végül locsoljuk meg a rakott tésztát egy kevés olíva olajjal.
  8. Tálalásnál félbevágott paradicsommal díszítsük a tányért, amit szintén szórjunk meg csipet oregánóval.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr79953424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása