Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás
só
10 dkg mirelit spenót
5 dkg spenótlevél
30 dkg mozarella
5 db paradicsom
olíva olaj
oregánó
Elkészítés:
- A lasagne tésztához gyúrjuk össze a lisztet a tojással, és a felengedett mirelit spenóttal.
- Sózzuk meg a tésztát és dolgozzuk össze alaposan.
- Tésztanyújtóval, annak hiányában sodrófával nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd vágjuk téglalap alakúra.
- Kevés száradás után tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük készre.
- Eközben kevés vízben főzzük ki a spenótleveleket.
- Végül tányérra rétegezhetjük a zöld tésztánkat, a spenótleveleket és a karikára vágott mozarella darabkáinkat. Minden réteget sózzunk és szórjuk meg kevés oregánóval.
- Végül locsoljuk meg a rakott tésztát egy kevés olíva olajjal.
- Tálalásnál félbevágott paradicsommal díszítsük a tányért, amit szintén szórjunk meg csipet oregánóval.
Utolsó kommentek