Receptet küldte: Fábian Katalin
Hozzávalók 3 rúd réteshez:
1. csomag réteslap
2. 2 csomag leveles spenót (fagyasztottan kapható, ne a pépes verzió legyen)
3. 10 dkg. reszelt parmezán + 10 dkg. reszelt trappista
4. só, ételízesítő, feketebors, 6 gerezd fokhagyma
5. 2-3 ek.tejföl és 2-3 ek. olvasztott vaj a rétes tetejének megkenéséhez
Elkészítés:
1. keverjük össze a spenótot a fokhagymát a fűszereket és a sajtokat,
2. nedves konyharuhára terítsünk le kb.3-4 réteslapot,
3. töltsük bele a spenótmasszát, majd tekerjük föl,
4. kenjük meg az olvasztott vaj és tejföl elegyével a tetejét, majd be a kivajazott tepsibe,
5. 200 fokon kb.15 percig süssük, míg picit barnulni kezd a teteje.
Elkészítési idő: 30 perc
Tipp: Kiváló köret húshoz, libamájhoz, gombapörkölthöz vagy fogyasztható önmagában friss, esetleg fokhagymás tejföllel.
Utolsó kommentek