Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2011.02.28. 08:00 Spenot

Spenótos-parmezános rétes

Receptet küldte: Fábian Katalin

Hozzávalók 3 rúd réteshez:
1. csomag réteslap
2. 2 csomag leveles spenót (fagyasztottan kapható, ne a pépes verzió legyen)
3. 10 dkg. reszelt parmezán + 10 dkg. reszelt trappista
4. só, ételízesítő, feketebors, 6 gerezd fokhagyma
5. 2-3 ek.tejföl és 2-3 ek. olvasztott vaj a rétes tetejének megkenéséhez
 
Elkészítés:
1. keverjük össze a spenótot a fokhagymát a fűszereket és a sajtokat,
2. nedves konyharuhára terítsünk le kb.3-4 réteslapot,
3. töltsük bele a spenótmasszát, majd tekerjük föl,
4. kenjük meg az olvasztott vaj és tejföl elegyével a tetejét, majd be a kivajazott tepsibe,
5. 200 fokon kb.15 percig süssük, míg picit barnulni kezd a teteje.
 
Elkészítési idő: 30 perc

Tipp: Kiváló köret húshoz, libamájhoz, gombapörkölthöz vagy fogyasztható önmagában friss, esetleg fokhagymás tejföllel.

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr462687594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása