Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.12. 10:00 Spenot

Lazacos penne tészta spenótlevelekkel

Hozzávalók:
40 dkg lazacfilé
25 dkg penne tészta
olaj, olíva olaj
4 dl tejszín
2 kanál tejföl
1 kanál liszt
marék kapribogyó
2 db piros húsú paprika
só, bors
szerecsendió
10 dkg spenótlevél
koktélparadicsom

Elkészítés:

  1. Főzzük ki sós vízben a penne tésztát.
  2. Ezalatt a lazacok mindkét oldalát kevés olajon süssük ki.
  3. A mártáshoz főzzük fel a tejszínt. Két kanál tejföllel keverjünk el egy kanál lisztet, majd adjuk a tejszínhez. Adjuk hozzá a kapribogyót, a piros húsú apróra vágott paprikát.
  4. Fűszerezzük val, borssal, szerecsendióval.
  5. A mártást keverjük el a penne tésztával.
  6. A spenótleveleket mossuk meg alaposan.
  7. Tálaláskor helyezzük a spenótleveleket a tányérra, szórjunk rá pár szem koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg az egészet olíva olajjal.
  8. Ezekután merjünk a tésztából a spenótlevelek mellé, majd a tetejére tálalhatjuk a kész lazacot.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr56967828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása