Hozzávalók:
1 rövidkaraj
2 fej fokhagyma
20 dkg spenótlevél
bacon szalonna
húslé
olaj
zsályalevél
szemes bors
só
Elkészítés:
- A karajt vágjuk fel lehetőleg nagy téglalap alakúra.
- A fokhagymákat reszeljük le és a felével kenjük be a karaj belső és sózzuk.
- A spenótotleveleket kevés olajon fonnyasszuk meg, majd töltsük meg vele a húst.
- Göngyöljük fel a karajt, körbetekerhetjük cérnával, hogy ne essen szét a hús.
- A külsejét szintén kenjük be a maradék reszelt fokhagymával, majd borítsuk be vastagabb bacon szalonna csíkokkal.
- Tegyük a húst egy tepsibe, ami alá öntsünk kevés olajat és húslét. Később a húslével locsolgathatjuk a tetejét, illetve alá is önthetünk még a sütés során.
- A hús alatti lébe dobjunk pár zsályalevelet és szemes borst.
- Fóliával fedjük le a karajt és süssük egy órán át. Majd szedjük le a takarást róla és sűrűn locsolgatva még süssük egy bő fél órát.
- Szeletelés előtt hagyjuk egy kissé kihűlni a húst.
Utolsó kommentek