Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2011.04.22. 13:35 Spenot

Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre

Hozzávalók:
2 bögre kukoricadara
25 dkg leveles fagyasztott spenót
3 gerezd fogkhagyma
olaj
só, bors
fetasajt


 

Elkészítés:
1. Kukoricadarát forró, sós vízben kifőzzük. Az arányok: 1 bögre darához 2 bögre víz).
2. Zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, amit megpárolunk.
3. zzuk, borsozzuk.
4. A puliszkát alufóliára terítjük és kb. 1 cm vasgagon eloszlatjuk.
5. Ha kihűlt a puliszka, megtöltjük a fokhagymás spenóttal.
6. Tegyünk hozzá kockára vágott fetasajtot.
7. Tekerjük fel.
8. Így is fogyasztható, de akár sütőben még rásüthetünk 160 fokon 20 percet. Ez esetben a tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, amit ízesíthetünk zúzott fokhagymával is.
9. Szeletelve tálaljuk.

1 komment

Címkék: főétel vegetáriánus ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr722847443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dodszy 2012.01.03. 14:09:25

Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, fogom használni! Én is imádom a spenótot, és egyetértek azzal, hogy érdemtelenül alulértékelik.
Tegnap ezt a recepet próbáltam ki, nagyon finom lett. Fetám ugyan nem volt itthon, de sajtos tejföllel helyettesítettem. Feltekerni nem nagyon sikerült, eltört középen (lehet, hogy a puliszka nem volt elég sűrű?). Nagyon finom lett, csak nem nézett ki túl gusztusosan. :) Máskor is fogok csinálni, hátha szebben sikerül.
Köszönöm!
Üdvözlettel
dodszy
süti beállítások módosítása