Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2011.02.24. 10:31 Spenot

Spenótos, lilahagyma-céklasaláta

Hozzávalók:
4 db cékla
25 dkg spenót
2 fej lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
cukor
só, bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg és tegyük fel a céklát forrásban lévő vízbe főni.

2. Ha puhára főtt, hűtsük ki: hámozzuk meg és szeleteljük.

3. Vágjuk fel a lilahagymát, mossuk meg a spenótleveleket.

4. Készítsük el az öntetet: 3 evőkanál olívaolajat keverjünk el jól 1 kanál balzsamecettel. Ízesítsük val, cukorral és borssal.

5. Halmozzuk egy tálra a spenótlevelet, lilahagymát, céklát, majd locsoljuk le az öntettel.

Tipp: Tálalás előtt hagyjuk egy fél órát állni hagyni a salátát, hogy az ízek összeérjenek.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr32686985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása