Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.04.06. 10:00 Spenot

Spenótital zsázsával

Hozzávalók:
50 g spenótlevél
30 g zsázsa
1 gerezd fokhagyma
2 kanál citromlé
só, bors
őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket és a zsázsát.
  2. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Keverjünk el 2 kanál citromlét az italban.
  4. Végül fűszerezzük val, borssal.
  5. Fogyasztás előtt hűtsük be és díszítsük  őrölt pirospaprikával.

Tipp: a zsázsát helyettesíthetjük ruccolával, amitől még izgalmasabb, csípős íze lesz az italnak.

Szólj hozzá!

Címkék: ital vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr24999750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása