Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
2 tojás
25 dkg brokkoli
20 dkb spenótlevél
só, bors, fokhagyma, szerecsendió
vaj, olaj
Elkészítés:
- Mossuk le jó alaposan a burgonya héját és sós vízbe tegyük fel főni.
- Ezalatt a futtassuk meg kevés olajon a fokhagymagerezdeket és fonnyasszuk meg az olajban a spenótleveleket.
- A puhára főtt burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk vastagabb, lapos szeletekre.
- Kenjük ki vajjal egy hőálló edény alját.
- Tegyünk az edény aljára egy sor burgonyát, egy sor brokkolit (ha nem mélyhűtött, akkor előtte azt is meg kell főzni) és egy sor spenótot. Majd fedjük be a burgonyával a tetejét.
- Keverjük el a két tojást a tejföllel és fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval.
- A tojásos tejfölt öntsük a rakott burgonya tetejére, akár már a rétegek közé is tehetünk.
- Közepes lángon süssük 30 percet először lefedve, majd süssük aranybarnára a tetejét.
Utolsó kommentek