Hozzávalók:
Tésztához
• 500 g liszt
• 250 g vaj vagy margarin
• 4 tojássárgája
• 20 g élesztő
• 20 g porcukor
• 1,5 dl tej
• 1 db tojás a kenéshez
• só
Töltelékhez
- 50 dkg spenót
- 1 doboz fetasajt
- 5 dkg vaj
- 2 kanál liszt
- só, bors, szerecsendió
- szükség esetén: zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A lisztet átszitáljuk, az élesztõt kevés, enyhén cukros langyos tejbe morzsoljuk.
- A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt élesztővel és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk.
- Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük.
- A tésztát 4 egyforma részre osztjuk és téglalap alakúvá nyújtjuk.
- A beiglit megtöltjük a spenótos töltelékkel (lásd lentebb) és feltekerjük.
- A rudakat margarinnal kikent sütõlapra helyezzük és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk.
- Egy tojást felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat és hagyjuk meleg helyen megszáradni.
- Elõmelegített sütõben, mérsékelt hõmérsékleten megsütjük.
Töltelék:
- Tegyük fel a spenótot főni bő forrásban lévő vízbe.
- Hevítsük fel az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd pirítsuk pár percig.
- Öntsük hozzá a tejet, sűrű mártássá forralva.
- Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a leszűrt és lecsepegtetett spenótot és az apróra vágott feta sajtot.
- Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- Zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk a massza állagán, ha túl lágy lenne.
Utolsó kommentek