Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.03.14. 10:00 Spenot

Ünnepi trikolor

Hozzávalók:
2 kanál fagyasztott spenót
1 kanál főzőtejszín
3x2 csésze rizs
1 gerezd fokhagyma
olaj
1,5 dl víz
2 kanál cukor
3 dl kókusztej
marék mazsola
1 kanál pirospaprika
fél fej hagyma
só, bors
szerecsendió, kurkuma

Elkészítés:
Mossuk meg a rizst, csepegtessük le és szedjük három részre.

Piros rizs

  1. Főzzük ki a rizst, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a pirospaprikát és a kurkumát.
  3. Fűszerezzük val, borssal.
  4. Ezekután forgassuk össze a rizst a paprikás olajjal.


Fehér rizs

  1. A cukrot keverjük el a vízzel és a kókusztejjel. Az egyik rész rizst tegyük fel a cukros lében főzni, majd ha megpuhult, szűrjük le. 

Zöld rizs

  1. Szintén főzzük ki a rizst, majd tegyük félre hűlni.
  2. Ezalatt a fagyasztott spenótot olvasszuk fel.
  3. A zúzott fokhagymát pirítsuk meg olajon és adjuk hozzá a spenótot. Keverjük el vele a főzőtejszínt, majd fűszerezzük val, borssal és szerecsendióval.
  4. Ha készen van a mártás, forgassuk össze a rizzsel.


Tálalás:
Helyezzük a rizseket egy tálba a színek megfelelő sorrendjében (piros-fehér-zöld). Majd a fehér, édes rizst hintsük meg pár szem mazsolával.
Többféle ízesítésű húsféléhez nagyon jól passzol a többféle ízű köret.
 

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr68286494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása