Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.22. 10:00 Spenot

Kacsacomb tejfölös spenóttal

Hozzávalók:
4 db kacsacomb
25 dkg spenótlevél
1 fej fokhagyma
víz

1 doboz tejföl
15 dkg húsos szalonna
2 szál újhagyma

 



Elkészítés:

  1. A kacsacombokat kenjük be val és dörzsöljük be fokhagymával, majd tegyük tűzálló edénybe.
  2. Rakjuk a sütőbe közepes lángra, kevés vizet öntsünk alá és lefedve süssük körülbelül fél órát.
  3. A spenótleveleket főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le.
  4. Keverjünk el jól egy doboz tejfölben 4 zúzott fokhagyma gerezdet.
  5. A húsos szalonnát vágjuk kockákra és pirítsuk meg.
  6. Ha a kacsahús megpuhult, akkor vegyük le róla a borítást és pirítsuk meg a tetejét.
  7. Tálaláskor a kacsacomb mellé tegyünk egy adag spenótot, majd locsoljuk meg a fokhagymás tejföllel. Szórjuk meg a tejfölt apróra vágott újhagyma zöldjével és pár szem pirított szalonnával.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr66998300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása