Hozzávalók:
800 g spenótlevél
500 g ricotta
1 tojás
100 g liszt
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés olaj
szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
- Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg őket.
- Kevés olíva olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd a leszűrt és lecsepegtetett spenótot pár percig.
- Miután kész, hagyjuk kihűlni a spenótot, majd vágódeszkán aprítsuk fel.
- Ezekután egy nagy tálban keverjük el a spenótot a ricottával, egész tojással és kevés liszttel.
- Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- A gnocchi tészta állaga akkor jó, ha nem túl lágy, de mégis formázható.
- Készítsünk diónyi kis gombócokat, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket. A gnocchi akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére.
- Szedjük ki, csepegtessük le őket, majd kevés olajon egy serpenyőben süssük barnára mindkét oldalukat.
- Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal, ami enyhén ráolvad a még meleg gnocchira.
Utolsó kommentek