Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.03.18. 10:00 Spenot

Spenótos ricottás gnocchi

Hozzávalók:
800 g spenótlevél
500 g ricotta
1 tojás
100 g liszt
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés olaj
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg őket.
  2. Kevés olíva olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd a leszűrt és lecsepegtetett spenótot pár percig.
  3. Miután kész, hagyjuk kihűlni a spenótot, majd vágódeszkán aprítsuk fel.
  4. Ezekután egy nagy tálban keverjük el a spenótot a ricottával, egész tojással és kevés liszttel.
  5. Fűszerezzükval, borssal és szerecsendióval.
  6. A gnocchi tészta állaga akkor jó, ha nem túl lágy, de mégis formázható.
  7. Készítsünk diónyi kis gombócokat, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket. A gnocchi akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére.
  8. Szedjük ki, csepegtessük le őket, majd kevés olajon egy serpenyőben süssük barnára mindkét oldalukat.
  9. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal, ami enyhén ráolvad a még meleg gnocchira.

2 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr17924934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Georgiana (törölt) 2010.04.03. 23:10:07

Szia, ez egy nagyon jó receptnek tűnik. Azt szeretném kérdezni, hogy a receptben a spenótlevelből tisztított vagy tisztítatlan állapotában kell a megadott mennyiség? (Ezt úgy általában is kérdezem..., nem vagyok gyakorlott, nem tudom, hogy egy zöldségből hogyan értendő az adott súly.)
Köszi előre is :)

Spenot 2010.04.30. 11:50:32

Szia, nyugodtan lehet úgy számolni, ahogy megveszed a piacon. Kérsz 80 g spenótlevelet és azzal számolhatsz a főzésnél tisztítás után is.
süti beállítások módosítása