Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.23. 10:00 Spenot

Spenótos túrógombóc

A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com

Hozzávalók:
fél kg túró
2 tojás
2 csapott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál búzadara
30-35 dkg friss fonnyasztott spenót

szerecsendió
6-7 dkg vaj
darált napon szárított paradicsom
1 csésze zsemlemorzsa

tejföl
 

Elkészítés:

  1. A túrót, tojást, lisztet, búzadarát, spenótot dolgozzuk össze alaposan krumplinyomóval, keverjünk hozzá t, szerecsendiót.
  2. Hagyjuk másfél órát pihenni, ugyanis a búzadarának időre van szüksége, hogy megszívja magát.
  3. Mikor lassan letelik a massza összeérésére szánt idő, a vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát és a paradicsomot.
  4. A masszából formáljunk gombócokat és kb. tíz perc alatt főzzük készre őket, aztán merjük át a prézlibe és forgassuk össze vele.
  5. Tálalható tejföllel, de sajtszósszal is.

 

4 komment

Címkék: főétel desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr34627395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilela · http://www.gabriellakonyhaja.blogspot.com 2008.10.23. 14:06:42

Szia, szia,

Már egy ideje olvaslak, mert mi imádjuk a spenótotl.
Ha van idöd kicsit játszani, nézz be ide:
gabriellakonyhaja.blogspot.com/2008/10/7-dolog-magamrl.html

Spenot 2008.10.25. 17:36:43

Szia Gabriella,

Nagyon köszönöm, hogy engem jelöltél. Igazán jól esett, hogy gondoltál rám. Mindenképpen szeretnék részt venni a játékban, tehát folytatom a megkezdett utat.

Más: megnéztem a honlapod és a spenótos receptjeidet szívesen megjelentetném a blogomban a neved és az oldalad linkjének feltüntetésével, ha hozzájárulsz.

Köszönöm!!!

lille 2009.03.07. 21:24:22

kipróbáltam és nagyon finom lett. én ugyan nem leveles spenótból készítettem (mert a lányom sajnos azt nem nagyon bírja), és krumplinyomó helyett botmixert használtam, de még így is szuper lett. és valóban kell az a másfél órás állni hagyás...
amúgy nagyon jók az eredti postnál helyettes tippjei - kár, hogy én is csak azután olvastam, miután elkészítettem. :-)

ps: ha kihül, még a kevésbé szép gombócok is jobban mutatnak. és nem mellesleg hidegen is nagyon finom ;-)

Spenot 2009.03.12. 08:43:43

Elolvastam "helyettes" tippjeit, de akkor sajnos már nem spenótos túrógombócot készítünk... nálam pedig ugye ez a cél :)

süti beállítások módosítása