A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com
Hozzávalók:
fél kg túró
2 tojás
2 csapott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál búzadara
30-35 dkg friss fonnyasztott spenót
só
szerecsendió
6-7 dkg vaj
darált napon szárított paradicsom
1 csésze zsemlemorzsa
só
tejföl
Elkészítés:
- A túrót, tojást, lisztet, búzadarát, spenótot dolgozzuk össze alaposan krumplinyomóval, keverjünk hozzá sót, szerecsendiót.
- Hagyjuk másfél órát pihenni, ugyanis a búzadarának időre van szüksége, hogy megszívja magát.
- Mikor lassan letelik a massza összeérésére szánt idő, a vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát és a paradicsomot.
- A masszából formáljunk gombócokat és kb. tíz perc alatt főzzük készre őket, aztán merjük át a prézlibe és forgassuk össze vele.
- Tálalható tejföllel, de sajtszósszal is.
Utolsó kommentek