A recept forrása: CHILI & VANILIA
http://chiliesvanilia.blogspot.com
Hozzávalók:
20 dkg friss bébispenót (helyettesíthető más zölddel)
1 doboz (40dkg) konzerv csicseriborsó
10 dkg feta sajt
1 sült kaliforniai paprika (héja nélkül, csíkokra vágva)
1kk őrölt koriander
1kk cayenne bors
2 ek olívaolaj
Öntet:
½ dl olívaolaj
2 ek balzsamecet
5 szem szárított paradicsom
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő a legmagasabb fokozaton.
- Csöpögtessük le a konzerv csicseriborsót, majd keverjük el 2 ek olíva olajjal, korianderrel és cayenne borssal.
- Egy fóliával bélelt tepsibe öntsük a borsót és süssük 5 perc alatt ropogósra. (Kívülről legyen egy kis színe, de belülről legyen puha).
- Amíg sül, készítsük el az öntetet: a szárított paradicsomokat vékony csíkokra, a fokhagymát hajszál vékony szeletekre vágjuk fel.
- Hevítsük fel az olíva olajat, majd adjuk hozzá a paradicsomot, fokhagymát.
- Saláta összeállításához mossuk meg a spenótleveleket, csepegtessük le őket.
- Ezalatt készítsük el a sült paprikát.
- Egy tálba helyezzük bele a csicseriborsót, a csíkókra vágott sült paprikát, morzsoljuk rá a feta sajtot.
- Az egészet locsoljuk meg a paradicsomos öntettel és azonnal tálalhatjuk.
Az eredeti recept megtalálható:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/04/spent-s-csicseribors-salta-szrtott.html
Utolsó kommentek