Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.02.22. 11:00 Spenot

Spenótos tészta sült karfiollal


Hozzávalók
:
fél csomag rövid spagetti tészta
15 dkg spenótlevél
fél karfiolfej
15 dkg füstölt szalonna



Elkészítés:
  1. Tegyük fel a tésztát és a karfiol szétszedett fejeket külön-külön sós vízbe főni.
  2. A szalonnát pirítsuk meg, majd a már félig megpuhult karfiolokat süssük meg a szalonna zsírján.
  3. Mossuk meg a spenótleveleket alaposan.
  4. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le és tálaljuk ki egy tálba.
  5. Keverjük a tésztához a spenótleveleket, majd keverjük hozzá a karfiolos szalonnapörcöket.
  6. Locsoljunk egy kanál szalonna zsírt a salátához az íze kedvéért.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr48342955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása