Hozzávalók:
1 kg penne tészta
60 dkg spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
10 dkg juhtúró
2 dl tejszín
2 kanál tejföl
olaj
30 db fekete olívabogyó
só, bors
(parmezán sajt)
Elkészítés:
- A penne tésztát főzzük ki sós, forrásban lévő vízben.
- A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótleveleket.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- A juhtúrót keverjük ki a tejszínnel és a tejföllel simára.
- Szűrjük le a kész tésztát és adjuk a spenóthoz, kissé forgassuk át a vajon.
- Keverjük hozzá a juhtúrós mártást.
- Vágjuk apróra a fekete olívabogyókat, majd keverjük ezt is a penne tésztához.
- Dolgozzuk jól össze a tésztát és a mártást és már tálalható is.
Tipp: megszórhatjuk a tészta tetejét reszelt parmezán sajttal.
Utolsó kommentek