Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2011.02.23. 11:07 Spenot

Spenótos túróval töltöt pritaminpaprika

Hozzávalók:
4 db pritaminpaprika
25 dkg túró
2 dl tejföl
20 dkg spenót
fokhagyma
vaj
só, bors, kakukkfű
olíva olaj

Elkészítés:
1. Mossuk meg és vágjuk félbe a pritaminpaprikákat.
2. Locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
3. A spenótot kevés vajon pároljuk meg, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát.
4. Keverjük ki a túrót a tejföllel. Ízesítsük val, borssal és kevés kakukkfűvel.
5. Adjuk hozzá a spenótot.
6. Töltsuk meg a túrós-spenótos masszával a pritaminpaprikákat.
7. Tegyük tepsibe és süssük lassú tűzön 20 percet.

Tipp: Tetejét reszelt sajttal gazdagíthatjuk.

1 komment

Címkék: köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr72683145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása