Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
fél csomag vastag tészta
10 dkg szalonna
kis konzerv kukorica
2 egész főtt tojás
4 szál újhagyma
1 dl szójaszósz
15 dkg spenótlevél
olaj
só
(erőspaprika)
Elkészítés:
- A szalonnát vágjuk vágjuk hosszú csíkokra, öntsük fel kevés olajjal és adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, enyhén futtassuk meg az olajon.
- Adjuk hozzá a szójaszószt és keverjük el.
- Öntsük fel vízzel és tegyük bele a szeletekre vágott sertéskarajt. Főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul.
- Adjuk hozzá a kukoricát (lé nélkül).
- Közben főzzük ki sós vízben a vastag tésztát, amit ha elkészült, szűrjünk le.
- Készítsük el a 2 főtt tojást, majd vágjuk félbe őket.
- Ha a hús megpuhult, sózzuk a levest és dobjuk bele a spenótleveleket. Főzzük még addig, amíg a spenót megfonnyad, majd tálalhatunk.
- Tálaláshoz egy-egy tányérba helyezzünk egy adag tésztát, mellé félbevágott tojást, majd merjünk rá a levesből.
- (Ha erősen szeretnénk elkészíteni a levest, akkor friss erőspaprika karikákat vágjunk a forrásban lévő levesbe).
Utolsó kommentek