Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.04. 10:00 Spenot

Szójaszósz leves spenótlevelekkel (Japán leves)

Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
fél csomag vastag tészta
10 dkg szalonna
kis konzerv kukorica
2 egész főtt tojás
4 szál újhagyma
1 dl szójaszósz
15 dkg spenótlevél
olaj

(erőspaprika)


Elkészítés:

  1. A szalonnát vágjuk vágjuk hosszú csíkokra, öntsük fel kevés olajjal és adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, enyhén futtassuk meg az olajon.
  2. Adjuk hozzá a szójaszószt és keverjük el.
  3. Öntsük fel vízzel és tegyük bele a szeletekre vágott sertéskarajt. Főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul.
  4. Adjuk hozzá a kukoricát (lé nélkül).
  5. Közben főzzük ki sós vízben a vastag tésztát, amit ha elkészült, szűrjünk le.
  6. Készítsük el a 2 főtt tojást, majd vágjuk félbe őket.
  7. Ha a hús megpuhult, zzuk a levest és dobjuk bele a spenótleveleket. Főzzük még addig, amíg a spenót megfonnyad, majd tálalhatunk.
  8. Tálaláshoz egy-egy tányérba helyezzünk egy adag tésztát, mellé félbevágott tojást, majd merjünk rá a levesből.
  9. (Ha erősen szeretnénk elkészíteni a levest, akkor friss erőspaprika karikákat vágjunk a forrásban lévő levesbe).
     

Szólj hozzá!

Címkék: leves előétel nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr73937507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása