Hozzávalók:
50 dkg marha hátszín
olaj
4 kanál mustár
só, bors
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió
5 dkg vaj
40 dkg spenótlevél
1 kanál tejföl
Elkészítés:
- A rostélyos hússzeleteket hűtőben az elkészítés előtt 1-2 napig pácoljuk mustárral elkevert olajban.
- Sütés előtt a széleit vágjuk be, klopfoljuk ki, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Forró zsíradékban mindkét oldalát süssük hirtelen pirosra. Ezekután kevés vízzel engedjük fel és fedő alatt néhány percig pároljuk, amíg meg nem puhul a hús.
- A spenótkrémhez főzzük meg a spenótleveleket sós, lobogó vízben.
- Ha elkészült, akkor zöldségaprítógépben pürésítsük a spenótot a vajjal, tejföllel jól összedolgozva.
- Ízesítsük a pürét sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával.
- Tálaláskor a húst még kenjük meg enyhén mustárral és helyezzünk mellé a spenótkrémből a tányérra.
Utolsó kommentek