Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.20. 10:00 Spenot

Juhtúrós-spenótos galuska

A receptet küldte: Kállai Erika

Hozzávalók:
500 g liszt
4 tojás
víz
20 dkg spenót (mirelit)
15 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 doboz tejföl
reszelt sajt

 


Elkészítés:

  1. Keverjünk ki galuska tésztát a lisztből, tojásból és vízből.
  2. Keverjük hozzá a felengedett spenótot és juhtúrót.
  3. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Forrásban lévő vízben szaggassuk ki a galuskákat.
  6. Ha megfőttek, szűrjük le a tésztát. Tetejére tegyünk tejfölt és reszelt sajtot. 

2 komment

Címkék: köret tészta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr66933445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lille 2009.03.07. 21:15:08

szia!
először is gratulálok a blogodhoz. kb. egy hónapja fedeztem fel - nem, nem azért, mert utáljuk a spenótfőzeléket, hanem éppen ellenkezőleg, imádjuk a spenótot. csak a 2 éves lányom néha válogatós, így kapóra jön egy-két új ötlet.
ezt a receptet pl. ma készítettem el, brindzával (125 grammos kiszerelés) és nagyon finom lett. :-) legközelebb még bátrabban sózom, borsozom, mert a galuska a sós brindza ellenére még elbírt volna még több fűszerezést.
szóval ezer köszönet neked és Erikának a receptért. :-)

Spenot 2009.03.12. 08:38:55

Kedves Lille,

Nagyon örülök, hogy olvasod az oldalt és remélem, hogy még sok új ötlettel tudok majd szolgálni, legfőképp pedig, hogy a kicsi lányod is teljesen megszereti a spenótot.

Spenót :)
süti beállítások módosítása