Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.02.20. 10:00 Spenot

Juhtúrós-spenótos galuska

A receptet küldte: Kállai Erika

Hozzávalók:
500 g liszt
4 tojás
víz
20 dkg spenót (mirelit)
15 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 doboz tejföl
reszelt sajt

 


Elkészítés:

  1. Keverjünk ki galuska tésztát a lisztből, tojásból és vízből.
  2. Keverjük hozzá a felengedett spenótot és juhtúrót.
  3. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Forrásban lévő vízben szaggassuk ki a galuskákat.
  6. Ha megfőttek, szűrjük le a tésztát. Tetejére tegyünk tejfölt és reszelt sajtot. 

2 komment

Címkék: köret tészta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr58933445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lille 2009.03.07. 21:15:08

szia!
először is gratulálok a blogodhoz. kb. egy hónapja fedeztem fel - nem, nem azért, mert utáljuk a spenótfőzeléket, hanem éppen ellenkezőleg, imádjuk a spenótot. csak a 2 éves lányom néha válogatós, így kapóra jön egy-két új ötlet.
ezt a receptet pl. ma készítettem el, brindzával (125 grammos kiszerelés) és nagyon finom lett. :-) legközelebb még bátrabban sózom, borsozom, mert a galuska a sós brindza ellenére még elbírt volna még több fűszerezést.
szóval ezer köszönet neked és Erikának a receptért. :-)

Spenot 2009.03.12. 08:38:55

Kedves Lille,

Nagyon örülök, hogy olvasod az oldalt és remélem, hogy még sok új ötlettel tudok majd szolgálni, legfőképp pedig, hogy a kicsi lányod is teljesen megszereti a spenótot.

Spenót :)
süti beállítások módosítása