Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.18. 10:00 Spenot

Spenótos-túrókrémes palacsinta

A receptet küldte: Kállai Erika

Hozzávalók:
20 db palacsinta
20 dkg spenótlevél
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
25 dkg juhtúró
1-2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
1 doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors


Elkészítés:

  1. A tehéntúrót és a juhtúrót keverjük el jól 10 dkg vajjal és a tojás sárgájával.
  2. 5 dkg vajon dinszteljük meg az apróra vágott spenótleveleket és a zúzott fokhagymát.
  3. Keverjük el a túrót a spenóttal, majd fűszerezzük val, borssal.
  4. Töltsük meg a palacsintákat a spenótos túrókrémmel és hajtsuk négyrét őket, mint a hortobágyi húsos palacsintánál szokás.
  5. A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a spenótos palacsintákat. A tetejüket locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Magas hőfokon kb. 10-15 perc alatt süssük össze őket.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel desszert vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr92924664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása