Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.02.08. 10:00 Spenot

Céklával és spenóttal töltött ravioli

A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu

Hozzávalók:
Raviolihoz
300 g liszt
3 db tojás
3 ek olívaolaj
1 mk só

Céklás töltelékhez
250 g cékla
60 g ricotta (vagy krémsajt)
1 mk só
bors, őrölve
20 g mandula, vagy dió, őrölt

Spenótos töltelékhez
250 g spenót (darabos)
100 g ricotta
1 db tojás
1 mk só
bors, őrölve
2 csipet szerecsendió, őrölt

Pórés mártáshoz
1 ek olívaolaj
200 g póréhagyma (1 nagy szál)
200 ml tejszín
100 ml tej
½ mk só
bors, őrölve
½ mk szerecsendió, őrölt
       A sűrítéshez (opcionálisan valamelyik)
     - 2 ek parmezán sjat, reszelve
     - 1 db tojássárgája
     - 1 tk keményítő vagy burgonyaliszt

Elkészítés:
Céklás töltelék

  1. A céklát főzzük meg 20 perc alatt, majd hámozzuk meg és reszeljük le. Ezekután keverjük el a többi hozzávalóval: a ricottával (vagy krémsajttal), val, borssal és az őrölt mandulával (vagy dióval).


Spenótos töltelék

  1. A spenótot mossuk meg és alaposan nyomkodjuk ki, hogy minél szárazabb legyen.
  2. Keverjük el a többi hozzávalóval: a ricottával, tojással, val, borssal és szerecsendióval.

Póréhagyma mártás

  1. Vágjuk fel a pórét negyed karikákra és a felforrósított olajon pár percig pirítsuk.
  2. Öntsük hozzá a tejszínt és a tejet, majd fűszerezzük: val, borssal és szerecsendióval.
  3. Sűríteni reszelt parmezánnal, tojássárgájával vagy keményítővel lehet.

Ravioli tészta

  1. A lisztbe keverjük bele a hozzávalókat: tojást, olíva olajat, t és néhány percig gyúrjuk megfelelő állagúra.
  2. Csomagoljuk fóliába és pihentessük egy órán át a hűtőben.
  3. Később gyúrjunk belőle kisebb darabokat, amiket nyújtsunk is ki.
  4. Vágjunk ki kisebb karikákat, helyezzünk a közepére egy kiskanálnyi vagy céklás vagy spenótos töltelket és nyomkodjuk össze. 
  5. Nagyobb lábasban forraljunk vizet és főzzük kis benne 3-4 perc alatt a raviolikat.
  6. Szűrjük le és tányérokra téve tálaljuk. Tálaláskor még locsoljuk meg a póréhagymás mártással illetve petrezselyemzöldjével díszítsük.

Aki rendelkezik ravioliformázóval, annak sokkal egyszerűbb dolga lesz elkészíteni és megtölteni a tésztákat.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr21908581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása