Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.08. 10:00 Spenot

Céklával és spenóttal töltött ravioli

A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu

Hozzávalók:
Raviolihoz
300 g liszt
3 db tojás
3 ek olívaolaj
1 mk só

Céklás töltelékhez
250 g cékla
60 g ricotta (vagy krémsajt)
1 mk só
bors, őrölve
20 g mandula, vagy dió, őrölt

Spenótos töltelékhez
250 g spenót (darabos)
100 g ricotta
1 db tojás
1 mk só
bors, őrölve
2 csipet szerecsendió, őrölt

Pórés mártáshoz
1 ek olívaolaj
200 g póréhagyma (1 nagy szál)
200 ml tejszín
100 ml tej
½ mk só
bors, őrölve
½ mk szerecsendió, őrölt
       A sűrítéshez (opcionálisan valamelyik)
     - 2 ek parmezán sjat, reszelve
     - 1 db tojássárgája
     - 1 tk keményítő vagy burgonyaliszt

Elkészítés:
Céklás töltelék

  1. A céklát főzzük meg 20 perc alatt, majd hámozzuk meg és reszeljük le. Ezekután keverjük el a többi hozzávalóval: a ricottával (vagy krémsajttal), val, borssal és az őrölt mandulával (vagy dióval).


Spenótos töltelék

  1. A spenótot mossuk meg és alaposan nyomkodjuk ki, hogy minél szárazabb legyen.
  2. Keverjük el a többi hozzávalóval: a ricottával, tojással, val, borssal és szerecsendióval.

Póréhagyma mártás

  1. Vágjuk fel a pórét negyed karikákra és a felforrósított olajon pár percig pirítsuk.
  2. Öntsük hozzá a tejszínt és a tejet, majd fűszerezzük: val, borssal és szerecsendióval.
  3. Sűríteni reszelt parmezánnal, tojássárgájával vagy keményítővel lehet.

Ravioli tészta

  1. A lisztbe keverjük bele a hozzávalókat: tojást, olíva olajat, t és néhány percig gyúrjuk megfelelő állagúra.
  2. Csomagoljuk fóliába és pihentessük egy órán át a hűtőben.
  3. Később gyúrjunk belőle kisebb darabokat, amiket nyújtsunk is ki.
  4. Vágjunk ki kisebb karikákat, helyezzünk a közepére egy kiskanálnyi vagy céklás vagy spenótos töltelket és nyomkodjuk össze. 
  5. Nagyobb lábasban forraljunk vizet és főzzük kis benne 3-4 perc alatt a raviolikat.
  6. Szűrjük le és tányérokra téve tálaljuk. Tálaláskor még locsoljuk meg a póréhagymás mártással illetve petrezselyemzöldjével díszítsük.

Aki rendelkezik ravioliformázóval, annak sokkal egyszerűbb dolga lesz elkészíteni és megtölteni a tésztákat.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr41908581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása