Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.12. 10:00 Spenot

Mézes csirke spenóttal

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 fej csiperkegomba
10 dkg spenótlevelek
negyed kanál szójaszósz
fél kanál méz
egy kanál mustár
2 dl tejföl
só, bors
petrezselyem
olaj

Elkészítés:

  1. Aprítsuk kockákra a megmosott csirkemellfiléket.
  2. Olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd fonnyasszuk meg a spenótleveleket.
  3. Adjuk hozzá a gombát és a csirkemellfilét.
  4. Öntsük fel 3 dl vízzel és pároljuk puhára a csirkét.
  5. Ha már összepárolódtak a hozzávalók és elfőtte a víz nagy részét, akkor keverjük hozzá a tejfölt, a szójaszószt, a mustárt és a mézet.
  6. Legvégül fűszerezzük val, borssal és petrezselyem zöldjével.
  7. Köretként rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2853687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása