Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.10.25. 10:00 Spenot

Hagymás, spenótos pakora

A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com

Hozzávalók:
1,5 nagy fej vöröshagyma
4 nagy marék spenót
20-25 dkg csicseriborsó liszt
víz
3 tk. pirított koriandermag
2 tk. őrölt chili
2 tk. kurkuma
1 egész zöld chili apróra vágva
egy ujjnyi friss gyömbér reszelve
olaj a sütéshez

 


Elkészítés:

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: csicseriborsó liszt, koriandermag, chili, kurkuma, gyömbér.
  2. Utána hozzákeverjük a zöldségeket: spenótot és a karikára vágott vöröshagymát.
  3. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyivel nyúlós masszát kapunk.
  4. Fél óra pihenés után szaggassunk fél tenyérnyi darabokat a forró olajba.
  5. Amint kicsit átsültek, szedjük őket papírtörlőre. Amikor kész az összes, akkor visszahelyezhetjük őket az olajba, amíg szép színt nem kapnak.

Szólj hozzá!

Címkék: feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr79678222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása