Hozzávalók:
20 dkg lencse
víz
2 evõkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg spenótlevél
só, bors
kömény
babérlevél
reszelt citromhéj
4 dl húsleves lé
Elkészítés:
- A lencsét áztassuk be vízbe egy éjszakára babérlevéllel.
- Másnap főzzük puhára, majd szűrjük és öblítsük le.
- Forrósítsuk fel az olajat, majd dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és lereszelt fokhagymát.
- Ezekután adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és fonnyasszuk meg az olajon.
- Ízesítsük sóval, borssal és köménnyel.
- Ezekután egy lábasban adjuk a hagymához, spenóthoz a leszűrt lencsét és öntsük fel húsleves levével.
- Forraljuk fel, az elfőtt lét pótoljuk vízzel.
- A levest ízesítsük tovább reszelt citromhéjjal, majd tálaljuk.
Utolsó kommentek