Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.01. 10:00 Spenot

Spenótos kefirital

Hozzávalók:
2 személyre:
7,5 dkg spenót
fél csokor bazsalikom
2 tk. citromlé
5 dkg joghurt
25 dkg kefir
tengeri só
fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:

  1. A spenótot alaposan mossuk meg és távolítsuk el a vastag szárakat.
  2. A bazsalikom leveleket csipkedjük apróra.
  3. A spenótot és a bazsalikomot tegyük a turmixgépbe, adjuk hozzá a citromlevet, a joghurtot, a kefirt, és a fűszereket: , bors, szerecsendió.
  4. Majd a legmagasabb fokozaton turmixoljuk össze.
  5. Díszítésképpen kefirt nyomhatunk habként a tetejére.

1 komment

Címkék: ital


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr41655478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2008.11.11. 21:34:22

Nagyon csábító és kímélő ital. Tuti, hogy kipróbálom!
süti beállítások módosítása