
Hozzávalók:
20 levél spenót (friss, fiatal)
1 fej lollo rosso (fodros lilasaláta)
1 db paradicsom
2 db tojás
2 szál újhagyma
fenyőmag
szőlőmagolaj
tökmagolaj
balzsamecet
tej
Elkészítés:
- Főzzünk meg két kemény tojást, majd daraboljuk fel.
- Ízlés szerint öntsünk a tojásokhoz a szőlőmagolajból és a tökmagolajból, illetve a balzsamecetből.
- Ezekután öntsünk egy kevés tejet a tojáshoz és pürésítsük meg vele egy kissé.
- Az újhagymát karikázzuk fel és keverjük az öntethez.
- Egy nagy paradicsomot vágjunk be a tetején, majd tegyük forró vízbe és amint látjuk, hogy a héja leválik, pucoljuk és vegyük ki a magjait, legvégül pedig kockázzuk fel.
- A fenyőmagot olaj nélkül pirítsuk meg.
- A spenótot helyezzük a lollo rosso saláta által alkotta "szoknya" közepére.
- Szórjuk rá a paradicsomkockákat.
- Végül locsoljuk meg az öntettél és díszítsük fenyőmaggal a salátát.
Utolsó kommentek