Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.02. 12:37 Spenot

Diós-spenótos kenyér


Hozzávalók
:
25 dkg rozsliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg dió
1 csomag szárított élesztő
1 dl meleg víz
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
15 dkg spenótlevél
1 tojás

Elkészítés:
  1. Pucoljuk meg a diókat és serpenyőben pirítsuk aranybarnára.
  2. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket és vágjuk apróra őket.
  3. A szárított élesztőt keverjük el 1 dl meleg vízzel.
  4. Amikor kellően felhabosodott az élesztős víz, akkor adjuk hozzá az olajat, t és cukrot.
  5. Keverjük össze a kétféle lisztet és apránként adjuk hozzá az élesztős masszát.
  6. Dolgozzuk el a tésztában a diódarabokat és az apróra vágott spenótleveleket.
  7. A tésztát vagy kézi robotgéppel vagy dagasztógépben dagasszuk lágy állagúvá.
  8. Tegyük meleg helyre hagyni megkelni a tésztát körülbelül egy órán át.
  9. Ha megkelt a tészta, formáljunk belőle vekni alakot. Ha kenyérsütőgépben készítjük, akkor adott lesz a formánk.
  10. Tegyük olajozott sütőlapra és egy felvert tojással kenjük meg a tetejét.
  11. Előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süssük.

1 komment

Címkék: tészta vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16155430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miss · http://bodzablog.freeblog.hu 2007.10.20. 08:02:26

At a mindenit! Csudajó recepetjeid vannak. Biztosan kölcsönzök is belőle párat, mert imádom a spenótot :)
süti beállítások módosítása