
3 tojás
1,5 csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
500 gr spenótpüré (fagyasztott spenótkrém)
1/2 csésze extra szűz oliva olaj
2 teáskanál citromlé
2 és 1/2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
Díszítés: tejszínhab
Elkészítés:
- Törjük fel a tojásokat és keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Majd adjuk hozzá az olíva olajat, a citromlét és a spenótkrémet.
- Ezek után hozzáöntjük a lisztet, a sütőport és simára keverjük.
- Egy tűzálló edénybe öntjük a kikevert masszát és előmelegített sütőben közepes lángon sütjük körülbelül 30 percig.
- Amennyiben megsült a sütemény, hagyjuk kihűlni, ekkor a széle szépen el fog válni az edénytől, hogy könnyebben kivehessük.
- Vágjuk fel kockákra, tálaláskor pedig tejszínhabbal díszítsük.
- Egy kockát morzsoljunk porrá, majd szórjuk a tejszínhab tetejére. Igazi zöldes színkavalkádot kapunk!
Utolsó kommentek