Hozzávalók:
- 60 dkg spenót
- 8 db zsemle
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 4 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- fűszerek: szerecsendió, só, őrölt fehér bors
Elkészítés:
- A spenótlevelek szárait eltávolítjuk és megmossuk.
- Enyhén sós, forralt vízbe tesszük a leveleket, majd 5 percig főzzük őket, azután pedig leszűrjük, hideg vízzel megmossuk és lecsöpögtetjük azokat.
- Lecsöpögtetés után vágódeszkára helyezzük a leveleket és apróra vágjuk őket.
- A felvagdalt leveleket egy nagy tálba helyezzük, hozzáadunk 4 dkg vajat, 1 dl tejszínt és a 4 tojást.
- Fűszerezzük: sóval, reszelt szerecsendióval és őrölt fehér borssal.
- A zsemléket szintén apró darabokra vágjuk, majd a spenóthoz adjuk és jól összedolgozzuk őket.
- Vízes kézzel gombócokat formálunk a masszánkból, amiket sós vízbe téve kb. 10 percig főzünk. Amikor a gombócok a víz tetejére feljönnek, kivehetjük és leszűrhetjük őket.
- A kész gombócokat tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a tetejét zúzott fokhagymával ízesített olvasztott vajjal, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Ezekután a forró sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Utolsó kommentek