A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 fej salotta (mogyoróhagyma)
1 gerezd fokhagyma
50 ml (2 ek) fehérbor
kevés alaplé
200 g spenót, fagyasztott is lehet (de leveles)
250 g zöldborsó
3 ágnyi menta, frissen
2 db kétszersült vagy pirítóskenyér
só
bors, frissen tekerve
Elkészítés:
- Az olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát (salotta) és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a zöldborsót és öntsük hozzá a bort és az alaplét. Forraljuk össze őket.
- Hozzátehetjük a spenótot, amit szintén összeforralunk vele.
- Fűszerezzük: sóval, borssal és az egész levélben hagyott mentával.
- Tálaláskor a tetejére szórjunk kétszersült vagy pirítóskenyér morzsát (amit előtte kevés olívaolajon kapassunk meg).
- Ha kész, azonnal tálalható hús mellé kísérőnek.
Utolsó kommentek