Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.02.06. 10:00 Spenot

Spenót zöldborsóval és mentával

A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu

Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 fej salotta (mogyoróhagyma)
1 gerezd fokhagyma
50 ml (2 ek) fehérbor
kevés alaplé
200 g spenót, fagyasztott is lehet (de leveles)
250 g zöldborsó
3 ágnyi menta, frissen
2 db kétszersült vagy pirítóskenyér

bors, frissen tekerve
 


Elkészítés:

  1. Az olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát (salotta) és a fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a zöldborsót és öntsük hozzá a bort és az alaplét. Forraljuk össze őket.
  3. Hozzátehetjük a spenótot, amit szintén összeforralunk vele.
  4. Fűszerezzük: val, borssal és az egész levélben hagyott mentával.
  5. Tálaláskor a tetejére szórjunk kétszersült vagy pirítóskenyér morzsát (amit előtte kevés olívaolajon kapassunk meg).
  6. Ha kész, azonnal tálalható hús mellé kísérőnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr42908516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása