Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.06. 10:00 Spenot

Spenót zöldborsóval és mentával

A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu

Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 fej salotta (mogyoróhagyma)
1 gerezd fokhagyma
50 ml (2 ek) fehérbor
kevés alaplé
200 g spenót, fagyasztott is lehet (de leveles)
250 g zöldborsó
3 ágnyi menta, frissen
2 db kétszersült vagy pirítóskenyér

bors, frissen tekerve
 


Elkészítés:

  1. Az olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát (salotta) és a fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a zöldborsót és öntsük hozzá a bort és az alaplét. Forraljuk össze őket.
  3. Hozzátehetjük a spenótot, amit szintén összeforralunk vele.
  4. Fűszerezzük: val, borssal és az egész levélben hagyott mentával.
  5. Tálaláskor a tetejére szórjunk kétszersült vagy pirítóskenyér morzsát (amit előtte kevés olívaolajon kapassunk meg).
  6. Ha kész, azonnal tálalható hús mellé kísérőnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr75908516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása