Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.08. 10:00 Spenot

Fokhagymás spenótos rizs

Hozzávalók:
2 csésze rizs
4 csésze viz
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spenótlevél
3 dkg vaj
só, bors

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a rizst sós, forrásban lévő vízbe főni.
  2. Ezalatt margarinon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát.
  3. Mossuk meg a spenótleveleket, csepegtessük le és vágjuk kisebb darabokra.
  4. Adjuk a fokhagymás margarinhoz és fonnyasszuk meg.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal.
  6. Ha a rizs megfőtt, szűrjük le és keverjük hozzá a fokhagymás spenótleveleket.
  7. Köretként tálaljuk.

1 komment

Címkék: köret vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr98852099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManWithNoName (törölt) 2009.01.27. 22:34:54

Hmmm... ez olyan jól néz ki, úgyhogy eldöntöttem: holnap ez lesz a köret a pikáns citromos csirkéhez :)
süti beállítások módosítása