Hozzávalók:
40 dkg malac tarja
1 kg-os sütőtök
1 evőkanál méz
2 dl tejszín
5 dkg vaj
só, fehérbors
szerecsendió
3 dl víz
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanál olíva olaj
30 dkg spenótlevél
Elkészítés:
- A malachúst vastagabb szeletekre vágjuk, majd sózzuk és hagyjuk egy órát állni.
- Forró olajban süssük ki a szeleteket.
- Mossuk meg a sütőtököt, kaparjuk ki belőle a magokat, majd kisebb darabokra szeletelve tegyük a sütőbe és süssük puhára.
- Olvasszuk meg a vajat egy kanál mézzel, fűszerezzük: sóval, borssal és szerecsendióval.
- Öntsük fel 3 dl vízzel és forraljuk fel benne a sütőtököket.
- Ezekután botmixerrel vagy turmixgépben dolgozzuk el krémes állagúra, majd keverjük hozzá a tejszínt.
- Zúzott fokhagymát pirítsuk meg olíva olajon, majd adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és fonnyasszuk meg.
- Tálaláskor öntsünk a tányérra egy kevés sütőtökkrémet, rétegezzünk rá spenótleveleket, majd végül a sült malachúst helyezzük a el a tányéron.
Utolsó kommentek