A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com
Hozzávalók:
-a spenóthoz:
fél kg fagyasztott spenót
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 egész tojás
olaj
só
őrölt fehérbors
-a poféznihez:
3 szikkadt zsömle
3 dl tej
2 tojás felverve
bő olaj a sütéshez
-a pofézni tetejére:
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
a pofézniből maradt tojás+ 2 db
1-2 evőkanál petrezselyem
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A főzelékhez az olajon viszonylag magas hőmérsékleten futtassuk meg a lisztet és a préselt fokhagymát, majd öntsük fel a hideg tejjel.
- Ezután tegyük bele a felolvasztott spenótot, a sót és a borst, majd közepes lángon körülbelül öt percig főzzük.
- Üssük bele a tojásokat, kavarjuk össze, majd húzzuk le a lángról és botmixerrel turmixoljuk össze. Ezután ismét mehet vissza a tűzre még egyszer felforralni.
- A poféznihez a zsömlét mártsuk bele a tejbe, aztán a tojásba, utána pedig egyenként a forró bő olajba és süssük készre őket.
- A gombát és az apróra vágott hagymát kevés olajon a frissen őrölt borssal és a petrezselyemmel süssük készre, majd sózzuk és öntsük fel a felvert tojásokkal és várjuk meg, amíg azok megszilárdulnak. Ha ez kész, akkor a poféznik tetejére kanalazzuk a gombát és igyekezzünk úgy a tányérra rakni, hogy ne áztassa el a spenót.
Utolsó kommentek