Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.21. 10:00 Spenot

Spenót gombás poféznivel

A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com

Hozzávalók:

-a spenóthoz:
fél kg fagyasztott spenót
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 egész tojás
olaj

őrölt fehérbors

-a poféznihez:
3 szikkadt zsömle
3 dl tej
2 tojás felverve
bő olaj a sütéshez

-a pofézni tetejére:
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
a pofézniből maradt tojás+ 2 db
1-2 evőkanál petrezselyem

frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A főzelékhez az olajon viszonylag magas hőmérsékleten futtassuk meg a lisztet és a préselt fokhagymát, majd öntsük fel a hideg tejjel.
  2. Ezután tegyük bele a felolvasztott spenótot, a t és a borst, majd közepes lángon körülbelül öt percig főzzük.
  3. Üssük bele a tojásokat, kavarjuk össze, majd húzzuk le a lángról és botmixerrel turmixoljuk össze. Ezután ismét mehet vissza a tűzre még egyszer felforralni.
  4. A poféznihez a zsömlét mártsuk bele a tejbe, aztán a tojásba, utána pedig egyenként a forró bő olajba és süssük készre őket.
  5. A gombát és az apróra vágott hagymát kevés olajon a frissen őrölt borssal és a petrezselyemmel süssük készre, majd zzuk és öntsük fel a felvert tojásokkal és várjuk meg, amíg azok megszilárdulnak. Ha ez kész, akkor a poféznik tetejére kanalazzuk a gombát és igyekezzünk úgy a tányérra rakni, hogy ne áztassa el a spenót.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék feltét főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr26678043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása