Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.10.21. 10:00 Spenot

Spenót gombás poféznivel

A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com

Hozzávalók:

-a spenóthoz:
fél kg fagyasztott spenót
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 egész tojás
olaj

őrölt fehérbors

-a poféznihez:
3 szikkadt zsömle
3 dl tej
2 tojás felverve
bő olaj a sütéshez

-a pofézni tetejére:
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
a pofézniből maradt tojás+ 2 db
1-2 evőkanál petrezselyem

frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A főzelékhez az olajon viszonylag magas hőmérsékleten futtassuk meg a lisztet és a préselt fokhagymát, majd öntsük fel a hideg tejjel.
  2. Ezután tegyük bele a felolvasztott spenótot, a t és a borst, majd közepes lángon körülbelül öt percig főzzük.
  3. Üssük bele a tojásokat, kavarjuk össze, majd húzzuk le a lángról és botmixerrel turmixoljuk össze. Ezután ismét mehet vissza a tűzre még egyszer felforralni.
  4. A poféznihez a zsömlét mártsuk bele a tejbe, aztán a tojásba, utána pedig egyenként a forró bő olajba és süssük készre őket.
  5. A gombát és az apróra vágott hagymát kevés olajon a frissen őrölt borssal és a petrezselyemmel süssük készre, majd zzuk és öntsük fel a felvert tojásokkal és várjuk meg, amíg azok megszilárdulnak. Ha ez kész, akkor a poféznik tetejére kanalazzuk a gombát és igyekezzünk úgy a tányérra rakni, hogy ne áztassa el a spenót.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék feltét főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr85678043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása