Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.09.20. 09:30 Spenot

Tavaszi zöldségek ropogós morzsával

A recept forrása: CHILI & VANILIA
http://chiliesvanilia.blogspot.com 

Hozzávalók:

1 csomag újhagyma
1 nagy cukkini
30dkg friss spenót
2 fokhagymagerezd
só, bors, olívaolaj
friss morzsa egy nagy szelet kenyérből
2ek vaj
reszelt citromhéj

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg az újhagymákat, a cukkinit vágjuk vékony szalagokra a zöldséghámozóval.
  2. A friss spenótleveleket mossuk meg, a fokhagymát pedig vágjuk vékony szeletekre.
  3. Olíva olajon pirítsuk meg az újhagymát, cukkinit, adjuk hozzá a fokhagymát, majd legvégül fonnyasszuk meg a spenótot.
  4. A zöldségeket keverjük jól össze, ízesítsük val, borssal.
  5. Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk aranybarnára a morzsát.
  6. Kevés reszelt citromhéjjal együtt szórjuk rá a langyos zöldségekre.

Az eredeti recept megtalálható:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/04/langyos-tavaszi-zldek-ropogs-morzsval.html

 

1 komment

Címkék: saláta köret vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr42653843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simkó Levente 2008.09.29. 09:12:17

úgy ennék most vmit de órán vagyok és be vagyok zárva.köszi
süti beállítások módosítása