A recept forrása: CHILI & VANILIA
http://chiliesvanilia.blogspot.com
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
1 nagy cukkini
30dkg friss spenót
2 fokhagymagerezd
só, bors, olívaolaj
friss morzsa egy nagy szelet kenyérből
2ek vaj
reszelt citromhéj
Elkészítés:
- Pucoljuk meg az újhagymákat, a cukkinit vágjuk vékony szalagokra a zöldséghámozóval.
- A friss spenótleveleket mossuk meg, a fokhagymát pedig vágjuk vékony szeletekre.
- Olíva olajon pirítsuk meg az újhagymát, cukkinit, adjuk hozzá a fokhagymát, majd legvégül fonnyasszuk meg a spenótot.
- A zöldségeket keverjük jól össze, ízesítsük sóval, borssal.
- Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk aranybarnára a morzsát.
- Kevés reszelt citromhéjjal együtt szórjuk rá a langyos zöldségekre.
Az eredeti recept megtalálható:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/04/langyos-tavaszi-zldek-ropogs-morzsval.html
Utolsó kommentek