Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.09.16. 09:00 Spenot

Spenótleves paradicsomos pestóval

Hozzávalók:
olíva olaj
1 fej hagyma
50 dkg spenót
25 dkg kagylótészta
1 db húsleves kocka
só, bors
5 dkg szárított paradicsom


 

Elkészítés:

  1. Olajon pirtsuk meg a kockára vágott hagymát.
  2. Adjuk hozzá a megmosott spenótot és fonnyasszuk meg.
  3. Miután megfonnyadt, öntsük fel fél liter vízzel.
  4. Adjuk hozzá a húsleves kockát.
  5. A forrásban lévő levesbe tegyük bele a kagylótésztát és főzzük puhára. 
  6. A szárított paradicsomot turmixoljuk össze 2 kanál olíva olajjal és ízesítjük val, borssal.
  7. Tálaláskor az elkészített paradicsomos pestót halmozzuk a levesünk tetejére.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr91652659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása