Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.14. 10:00 Spenot

Spenótos-cukkinis lasagne gorgonzolával

Recept forrása: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu

Hozzávalók:
1 doboz (50 dkg) lasagne
45 dkg fagyasztott spenót
2 cukkini
25 dkg Philadelphia sajtkrém
őrölt szerecsendió
6 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
só, bors
citromlé
olíva olaj

Elkészítés:

  1. Engedjük fel lassú tűzön a spenótot, majd reszeljük rá a cukkinit és pároljuk együtt őket pár percig.
  2. zzuk, borsózzuk a keveréket, illetve adjuk hozzá a sajtkrémet, a szerecsendiót és végül reszeljük bele a fokhagymát.
  3. Dolgozzuk össze a mascarpónét, gorgonzolát és a tejszínt.
  4. Szintén ízesítsük val, borssal.
  5. Vágjuk apró kockákra a csirkemellfilét és olíva olajon pirítsuk meg.
  6. A csirkét ízesítsük val, borssal, kevés citromlével és petrezselyemmel.
  7. A lasagne tésztát főzzük elő forró vízben 4-5 percen át.
  8. Vajazzunk ki egy nagyobb méretű sütőtálat, majd fektessünk le egy sor lasagne lapot és kenjük rá a gorgonzolás töltelék felét. Ismét fektessünk le egy sor lapot, erre kerül a spenótos keverék, továbbá szórjuk meg a csirkemell kockákkal. Ezt fedjük be egy újabb sor lappal, majd a tetejét kenjük meg a maradék gorgonzolás keverékkel.
  9. Süssük 200 fokon nagyjából 30 percig. 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr49644195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása