Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.09.12. 09:30 Spenot

Gözleme - török töltött lepény

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
1,5 dkg só
5,5 g élesztőpor
csipet cukor
3 dl víz
1,2 dl olaj
 

Elkészítés:

  1.  A liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a t.
  2. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá.
  3. A liszt közepére öntsük bele az élesztőt, fedjük be kevés liszttel a masszát.
  4. Várjunk egy keveset, míg megdagad, majd öntsük hozzá a maradék 3 dl vízet.
  5. Dagasszuk a tésztát addig, amíg egy lágy tésztát nem kapunk.
  6. Hagyjuk pihenni és kelesszük meg.
  7. A megkelt tésztát tegyük egy kilisztezett gyúródeszkára, osszuk tíz részre, amelyekből formázzunk vekniket.
  8. Az egyes vekniket nyújtsuk ki fél ujjnyi vastag köralakú formákra.
  9. Kenjük meg olajjal a lepényeket.
  10. A spenótleveleket lobogó vízben főzzük meg, majd szűrjük és csepegtessük le őket.
  11. A fokhagymákat reszeljük le és keverjük el jól a spenótlevelekkel.
  12. A spenótos tölteléket oszlassuk el a tésztákon.
  13. Hajtsuk félbe a tésztát.
  14. Egy palacsintasütőt kenjünk ki enyhén olajjal, majd a gözleme mindkét oldalát süssük ropogósra.

2 komment

Címkék: tészta vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr25652825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.12. 17:59:19

Mmmm, ez nagyon nagyon jól hangzik. Szerintem én teszek a töltelékbe feta sajtot is, de mindenképpen kipróbálom!

grizzly 2008.11.20. 14:42:07

hu ez nagyon jol nez ki, estere szerettem volna egy hasonlot, valoszinuleg ez lesz.

egyebkent mi tortenik a liszt maradek 4/5-evel ? ;) majd kitalalom mikor kell hozzatenni, de szerintem az ilyesmi nem egyertelmu (legalabbis szamomra nem :< )
süti beállítások módosítása