Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
1,5 dkg só
5,5 g élesztőpor
csipet cukor
3 dl víz
1,2 dl olaj
Elkészítés:
- A liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót.
- Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá.
- A liszt közepére öntsük bele az élesztőt, fedjük be kevés liszttel a masszát.
- Várjunk egy keveset, míg megdagad, majd öntsük hozzá a maradék 3 dl vízet.
- Dagasszuk a tésztát addig, amíg egy lágy tésztát nem kapunk.
- Hagyjuk pihenni és kelesszük meg.
- A megkelt tésztát tegyük egy kilisztezett gyúródeszkára, osszuk tíz részre, amelyekből formázzunk vekniket.
- Az egyes vekniket nyújtsuk ki fél ujjnyi vastag köralakú formákra.
- Kenjük meg olajjal a lepényeket.
- A spenótleveleket lobogó vízben főzzük meg, majd szűrjük és csepegtessük le őket.
- A fokhagymákat reszeljük le és keverjük el jól a spenótlevelekkel.
- A spenótos tölteléket oszlassuk el a tésztákon.
- Hajtsuk félbe a tésztát.
- Egy palacsintasütőt kenjünk ki enyhén olajjal, majd a gözleme mindkét oldalát süssük ropogósra.
Utolsó kommentek