Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.04.10. 08:00 Spenot

Spenótos kaszinótojás pirított sonkával Húsvétra


Hozzávalók:
6 db főtt tojás
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál Dijoni mustár
fűszerek: só, bors, petrezselyem
15 dkg füstölt sonka
olaj
15 dkg spenótlevél



Elkészítés:

  1. A főtt tojásokat vágjuk félbe és a sárgájukat vegyük ki egy tálba.
  2. Keverjük el a sárgáját a majonézzel és a mustárral.
  3. Fűszerezzük val, borssal és petrezselyemmel.
  4. Adjuk a masszához az apróra vágott spenótleveleket.
  5. Ezekután az összedolgozott krémet adagoljuk vissza a félbe vágott tojásfehérjékbe.
  6. Vágjuk apró kockákra a füstölt sonkát, majd pirítsuk meg pár csepp olajon.
  7. A pirított sonkát szórjuk a töltött tojások tetejére. 

3 komment

Címkék: előétel ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr54233538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tm 2008.06.15. 16:39:24

heló kedves spenót, olyan jó volna új recepteket olvasni, annyi a friss spenót levél a piacon!!

Spenot 2008.06.24. 17:54:49

Szia TM!

Igyekszem... egy kis türelmet kérek. Éppen GYED-felé közeledek és rendkívül sok munkát kell átadnom (a lakást is felújítjuk közben), de amint itthon leszek, ígérem, újjult erővel ontom nektek a recepteket!

És köszönöm az éredeklődéseteket!!!

Spenót

irisz · http://artistamuvek.blogspot.com 2008.07.09. 13:10:00

próbáltam Neked recept küldeni, de visszapattan a mail. Bár hasonló recepted már van, hátha érdekel egy variáns: vajaspanko.blogspot.com/2007/10/juhtrs-spentos-lasagne.html
süti beállítások módosítása