Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.02.24. 11:00 Spenot

Spenóttal töltött sült paprika

Hozzávalók:
2 db nagyobb piroshúsú paprika
15 dkg rizs
1 póréhagyma
15 dkg spenótlevél
parmezán sajt
olaj
só, bors

Elkészítés:
  1. Tegyük fel a rizst sós vízbe főni.
  2. A poréhagymát vágjuk apró karikákra és kevés olajon futtassuk meg őket.
  3. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, aprítsuk fel alaposan.
  4. Adjuk a póréhagymához és fonnyasszuk meg a spenótleveleket is.
  5. Fűszerezzük a spenótot val és borssal.
  6. A rizst, ha megpuhult, szűrjük le és keverjük el a spenóttal, póréhagymával.
  7. A paprikákat mossuk meg, vágjuk be hosszában és kaparjuk ki a belsejét.
  8. Töltsük meg őket a spenótos rizzsel, majd tegyük egy hőálló edénybe.
  9. Süssük közepes sütőben körülbelül 20 percet, majd tálaljuk.
  10. Tálalás előtt hintsük meg kevés parmezán sajt forgáccsal.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr35343005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása