2 db nagyobb piroshúsú paprika
15 dkg rizs
1 póréhagyma
15 dkg spenótlevél
parmezán sajt
olaj
só, bors
Elkészítés:
- Tegyük fel a rizst sós vízbe főni.
- A poréhagymát vágjuk apró karikákra és kevés olajon futtassuk meg őket.
- Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, aprítsuk fel alaposan.
- Adjuk a póréhagymához és fonnyasszuk meg a spenótleveleket is.
- Fűszerezzük a spenótot sóval és borssal.
- A rizst, ha megpuhult, szűrjük le és keverjük el a spenóttal, póréhagymával.
- A paprikákat mossuk meg, vágjuk be hosszában és kaparjuk ki a belsejét.
- Töltsük meg őket a spenótos rizzsel, majd tegyük egy hőálló edénybe.
- Süssük közepes sütőben körülbelül 20 percet, majd tálaljuk.
- Tálalás előtt hintsük meg kevés parmezán sajt forgáccsal.
Utolsó kommentek