Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.12.13. 07:00 Spenot

Spenótos hajdina paradicsomos pestóval

Hozzávalók:
25 dkg hajdina
20 dkg spenót
1 fej hagyma
olaj
fűszerek: só, bors
Paradicsomos pesto:
4 db paradicsom
15 levél friss bazsalikom vagy
2 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál fenyőmag
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
  1. Olajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát.
  2. Fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott spenótleveleket. Fűszerezzük val, borssal.
  3. Adjuk hozzá a hajdinát, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Főzzük körülbelül 20-25 percig, amíg a hajdina felveszi az összes vizet és meg nem puhul teljesen.
  5. A hajdinakását öntsük egy tűzálló mély tálba és tegyük a sütőbe körülbelül 15-20 percre.
  6. Ha a hajdina megsült, kockázzuk fel és hagyjuk kihűlni.
  7. A paradicsom pestohoz tegyük turmixgépbe a meghámozott paradicsomokat, a bazsalikomot, a fenyőmagot.
  8. Öntsünk hozzá olívaolajat és fűszerezzük val, borssal.
  9. Dolgozzuk össze pépessé a pestót, majd adagoljuk a kihűlt hajdina ropogósokra.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr87233636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása