Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.20. 06:00 Spenot

Spenótos lepény

Hozzávalók:
2 bögre búza liszt
15 dkg spenótlevél
1 kávéskanál gyömbér
2 kanál olaj
víz



Elkészítés:
  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveket, majd egy serpenyőbeny kevés olajon fonnyasszuk meg őket.
  2. Ha kész, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
  3. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, keverjük hozzá a t, gyömbért és egy kevés vizet.
  4. Dolgozzuk össze a tésztát, amíg sima és könnyű állagú nem lesz.
  5. Keverjük hozzá a spenótot.
  6. Tegyük félre 10 percre pihenni a tésztát.
  7. Később készítsünk a tésztákból körülbelül teniszlabda nagyságú golyókat, majd ezeket lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki lepény alakúvá.
  8. Egy forró serpenyőbe öntsünk kevés olajat, akár elég kikenni is egy teflonserpenyőt.
  9. Ha felforrósodott az olaj, akkor süssük ki a lepényeinket, amíg szép egyforma barna nem lesz mindkét oldala.
  10. Tálalhatjuk melegen és hidegen is egyaránt. Tehetünk a tetejére fokhagymás tejfölt vagy akár joghurtot is. 

1 komment

Címkék: reggeli tészta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr21194853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cserke 2007.10.20. 08:32:58

De jó ez!!
Tényleg kimeríthetetlennek tűnik a téma:)))
süti beállítások módosítása