2 bögre búza liszt
15 dkg spenótlevél
1 kávéskanál gyömbér
2 kanál olaj
víz
só
Elkészítés:
- Mossuk meg alaposan a spenótleveket, majd egy serpenyőbeny kevés olajon fonnyasszuk meg őket.
- Ha kész, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
- Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, gyömbért és egy kevés vizet.
- Dolgozzuk össze a tésztát, amíg sima és könnyű állagú nem lesz.
- Keverjük hozzá a spenótot.
- Tegyük félre 10 percre pihenni a tésztát.
- Később készítsünk a tésztákból körülbelül teniszlabda nagyságú golyókat, majd ezeket lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki lepény alakúvá.
- Egy forró serpenyőbe öntsünk kevés olajat, akár elég kikenni is egy teflonserpenyőt.
- Ha felforrósodott az olaj, akkor süssük ki a lepényeinket, amíg szép egyforma barna nem lesz mindkét oldala.
- Tálalhatjuk melegen és hidegen is egyaránt. Tehetünk a tetejére fokhagymás tejfölt vagy akár joghurtot is.
Utolsó kommentek