



http://zsuzsifoz.blogspot.com
1 csomag spagetti tészta
40 dkg spenót
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb póréhagyma
15 dkg sonka
2 dl tejszín
fűszerezés: só, bors, szerecsendió
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
- A spagetti tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben.
- Ezalatt vajon pároljuk meg a karikákra vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát.
- Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, majd a spenótleveleket.
- Amikor a spenót megfonnyadt, öntsük fel tejszínnel és főzzük sűrűbbre.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Ha a tészta megfőtt, szűrjük le és keverjük a szószhoz.
- Tálaláskor kevés parmezán sajttal szórjuk meg a tetejét.
Utolsó kommentek