Hozzávalók:
1 db sütőtök
40 dkg spenót
fűszerezés: só, bors,
szerecsendió
15 dkg trapista sajt
olíva olaj
Besamel mártás:
10 dkg margarin
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 tojássárgája
Elkészítés:
- A sütőtököt hosszában vágjuk ketté, majd a magokat kaparjuk ki belőle egy kanállal.
- Kevés olíva olajjal kenjük ki a tökök belsejét, majd enyhén sózzuk be őket.
- Előmelegített sütőben süssük meg őket, amíg kissé megpuhulnak és kezdenek színt kapni.
- Ezalatt a spenótot főzzük puhára.
- Ha megfőtt, szűrjük és csepegtessük le, miután pedig kihűlt, vágjuk apróra őket.
- Készítsük el a besamel mártást: forrósítsuk fel a 10 dkg margarint, adjuk hozzá a 2 evőkanál lisztet. Kissé hagyjuk besűrűsödni, majd öntsük fel a 3 dl tejjel, végül pedig adjuk hozzá a tojássárgáját. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Keverjük a mártáshoz a spenótot, majd töltsük meg vele a sütőtököket.
- A tetejét megszórhatjuk kevés reszelt sajttal.
- Tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy összeérjenek az ízek.
Utolsó kommentek