Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.12. 06:00 Spenot

Spenóttal töltött sütőtök Halloweenre


Hozzávalók
:
1 db sütőtök
40 dkg spenót
fűszerezés: só, bors,
szerecsendió
15 dkg trapista sajt
olíva  olaj

Besamel mártás:
10 dkg margarin
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 tojássárgája


Elkészítés:

  1. A sütőtököt hosszában vágjuk ketté, majd a magokat kaparjuk ki belőle egy kanállal.
  2. Kevés olíva olajjal kenjük ki a tökök belsejét, majd enyhén sózzuk be őket.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg őket, amíg kissé megpuhulnak és kezdenek színt kapni.
  4. Ezalatt a spenótot főzzük puhára.
  5. Ha megfőtt, szűrjük és csepegtessük le, miután pedig kihűlt, vágjuk apróra őket.
  6. Készítsük el a besamel mártást: forrósítsuk fel a 10 dkg margarint, adjuk hozzá a 2 evőkanál lisztet. Kissé hagyjuk besűrűsödni, majd öntsük fel a 3 dl tejjel, végül pedig adjuk hozzá a tojássárgáját. Fűszerezzük val, borssal, szerecsendióval.
  7. Keverjük a mártáshoz a spenótot, majd töltsük meg vele a sütőtököket.
  8. A tetejét megszórhatjuk kevés reszelt sajttal.
  9. Tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy összeérjenek az ízek.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr94190258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása